Stressi ja Rumpu

Stressi ja Rumpu

Stressi vaikuttaa väistämättä meidän jokaisen elämään aina silloin tällöin. Stressillä on hyvä tarkoitus, sillä se saa meidät toimintakykyisiksi, mutta pitkittyessään sen seuralaisiksi voivat muodostua väsymys, uupumus ja jopa erilaiset tulehdus- tai ahdistuneisuustilat. Keholla on kuitenkin luonnollinen tapa poistaa stressiä – spontaani värinäreaktio, jonka esimerkiksi eläimet osaavat automaattisesti jännittävissä tilanteissa ja yksinkertaisesti vain vapisevat ja ravistelevat itsestään stressin pois. Myös lapset osaavat tämän taidon mutta monesti se jostain syystä aikuistuessa unohtuu. Tämän biologisen itsesäätelykyvyn perusteella on jopa kehitetty oma terapiamuoto, TRE (Trauma Releasing Exercises) jossa taito opetellaan uudelleen.

Onnellinen kissa

Kissat kehräävät onnellisuudesta, mutta myös ollessaan ahdistuneita tai pelokkaita. Kissan kehräys johtuu värähtelevistä lihaksista, jotka liikuttelevat äänihuulia, ja tutkijat uskovatkin, että siinä on kyse ennemminkin lihasreaktioista kuin kommunikoinnista. Matalataajuuksinen kehräys voi helpottaa hengitystä, parantaa luita ja vammoja, kasvattaa lihaksia ja korjata jänteitä, sekä toimia eräänlaisena kivunlievityksenä. Myös kissanomistajilla on huomattu positiivisia vaikutuksia: omistajilla on todettu muita pienempi riski sairastua sydänkohtaukseen sekä verenpaineen alenemista kehräyksen kuulemisen jälkeen.

Voiko rumpu toimia terapiavälineenä?

Perinteisesti tietäjät tai shamaanit ovat käyttäneet rumpuaan transsitilaan vajoamiseen. Monesti apuna saatettiin käyttää jopa kärpässieniä, mutta se ei ole kuitenkaan nykypäivän rummuttelijalle tarpeellista sillä rummun jyhkeä ääni ja tasainen syke on hyvin meditatiivista jo itsessään. Ääneen keskittyminen auttaa hiljentymään ja rauhoittaa nopeasti kiireisen tai ahdistuneen mielen. Rummun matalataajuuksinen värähtely on rentouttavaa ja kulkee koko kehon läpi, joten voisi ajatella rummuttelun olevan fyysisestikin hoitavaa vähän tärinäterapian tai kissan kehräyksen tapaan.

Luontoyhteyden etsiminen

Ihminen tarvitsee yhteyttä luontoon voidakseen hyvin mutta välillä tämä unohtuu hektisessä nykymaailmassa. Luonnonmateriaaleista valmistettu rumpu henkii yhteyttä maahan ja voi auttaa sinua löytämään taas yhteyden luontoon. Kokeile mennä metsään rummuttamaan avoimin mielin ja voit kokea luonnon vahvan energiamaailman aivan uudella tavalla.
Takaisin blogiin